• عروسک سازی منطقه ای

عروسک سازی در فرهنگ و تاریخ انسان ها به زمانی خاص محدود نمی‌شود و در سراسر زندگی‌ بشر در کره خاکی همیشه از هنر و تجسم خود بهره برده (همانند غارنگاره های تاریخی ) و هنر را وسیله ای برای بیرون آمدن از کارهای روزمره و سختی های زندگی و مصائب آن می داند


عروسک ها برای همزاد پنداری با شیوه زندگی و آشنایی با پوشش ،چهره هر نژاد و فرهنگی ساخته می شوند و با معیارهای زندگی و جغرافی چه از نظر پوشش لباسی و رنگ پوست و خاصیت های ظاهری صورت و بدنی شکل می گیرند و گویی قطعه ای از فرهنگ عامه منطقه های قومی و قبیله ای می شوند.

مصرف گرایی

امروزه با پیشرفت زندگی شهری و وجود برندهایی با تولید انبوه معیارهای فرهنگی همیشه در سایه مصرف گرایی و هجوم محصولات پر رنگ و لعاب تحت تاثیر یکدیگر قرار گرفته اند. 

زندگی شهری در مناطق کوچک و محدودیت در فضاهای آپارتمانی نیاز کودکان را برای تجسم و تصاویر ذهنی و تصویرپردازی بالاتر برده و از این رو تولید عروسک های ابرقهرمانی  رشدی قابل توجه داشته.

  • جغرافیای محصول

برای بهبود و فروش محصولاتی متناسب با محیط جغرافیایی نیازی به فرهنگ سازی و حفظ ارزش های فرهنگی و سنت عای قدیمی آن منطقه است که باعث نهادینه شدن خصوصیات دیداری و بصری برای عموم مردم می شود مثلا در نواحی شمال ایران لباس های رنگی و متنوع استفاده می شود و در جنوب ایران پوشش های پارچه ای و پولکی نازک و بلند…و همین خصوصیات هم در عروسک های خارجی می توان یافت.

عروسک ایرانی
دختر اصفهانی عروسکی

کلام آخر

بازار پرتلاتم امروزه نیاز به یک نظم و توالی رو به حرکت نیاز دارد و این مهم وقتی ممکن می شود که اجزای دیگر آن مثل فرهنگ عامه تنوع اجناس ،تنوع قیمت ها، نرخ واقعی تعرفه گذاری و دیگر اجزا دارد که همیشه در سایه مصرف گرایی توجیه شده است. 

امید است روزی ما صنعت گران صدایمان را یکی و هماهنگ تر با سلیقه عام مردم باشیم. موفق و پیروز باشید

  • پامداپلاست